DOLAR

36,2388$% 0.35

EURO

38,0197% 0.32

STERLİN

45,6053£% 0.35

GRAM ALTIN

3.360,93%-1,10

ÇEYREK ALTIN

5.564,00%-0,71

BİST100

9.877,59%-0,37

a
alan18-kopya
alan15-kopya

ÖZTÜRKMEN’DEN SİYASİLERE YÖNELİK SORUŞTURMALARA TEPKİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Avukat Hasan Öztürkmen, son günlerde siyasetçilere açılan soruşturmalara tepki gösterdi. Öztürkmen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a açılan soruşturmaların amacının gözdağı vermek olduğunu ifade etti.

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın’ın sosyal medyada İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ile ilgili yaptığı paylaşım nedeniyle gözaltına alınmasının amacının gözdağı vermek olduğunu belirtti.

Hasan Öztürkmen, Siyasi eleştirilerin demokratik toplumlarda daha geniş bir çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında, saat 11.00’de yaptığı konuşmada Akın Gürlek’e söylediği sözler nedeniyle re’sen soruşturma başlatıldı. Soruşturma hızı bile, yargının siyasileşmesinin göstergesi gibi. İmamoğlu’nun konuşmasında tek kelime tehdit yok. Aksine bu sözler, çocuklarımız ve geleceğimiz için tarafsız bir hukuk talebidir. Yargı sizin keyfi uygulamalarınız ile yönlendirebileceğiniz bir alan değildir. İmamoğlu’nu size yedirmeyiz. Diğer yandan Zafer Partisi Genel Başkanı Sayın Ümit Özdağ hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan Cumhurbaşkanına hakaret soruşturması, ifade özgürlüğü ve demokratik değerler açısından endişe verici gelişmelerin son örneğidir. Siyasi eleştirilerin demokratik toplumlarda daha geniş bir çerçevede değerlendirilmesi gerekir. Üstelik Özdağ’ın konuşması Antalya’da yapıldı ve yetkili makamın Antalya Başsavcılığı olması gerekirdi. Erdoğan ve Özdağ’ın Ankara’da ikamet etmesi nedeniyle Ankara Başsavcılığı da olabilirdi. Ama İstanbul Başsavcılığı açıyor. Bu bile yargının siyasileşmesinin özeti gibi. Bu millete “çürük”, “sürtük”, “tezek”, “çirkef”, “zillet”, “ayyaş” gibi çirkin yakıştırmalarda bulunan Erdoğan neden bu soruşturmaların dışındadır?”

sedef-moda
0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

CHPLİ MERİÇ: “TÜRK İHRACATÇISI MAĞDUR, HÜKÜMET SESSİZ!”

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.