DOLAR

48,4268$%-0,01

EURO

56,3315%0,18

STERLİN

65,6045£%0,24

GRAM ALTIN

6.838,63%-0,87

ÇEYREK ALTIN

11.131,00%-2,12

BİST100

%

a

ÖZGÜR ÖZEL TEBLİGATI YIRTTI

CHP‘nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin “mutlak butlan” kararının ardından tahliye talebi sonrası Genel Merkez’e giren polis ekipleri, binayı boşalttı. Polis ekiplerinin girmesinden sonra binadan çıkan Özgür Özel beraberindeki kitleyle birlikte Meclis’e yürüdü.

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin “mutlak butlan” kararının ardından Genel Merkez’de başlayan tahliye gerilimi polis müdahalesiyle tırmandı. Çevik kuvvet ekiplerinin binaya girmesinin ardından kendisine ulaştırılan tebligatı yırtan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bunun için yıktılar baba ocağını” dedi.

ÖZEL TEBLİGATI YIRTTI

Müdahale sırasında Genel Merkez’in 12. katında bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e tebligat ulaştırıldı. Özel, kendisine getirilen tebligatı yırtarak, “Bunun için yıktılar baba ocağını” dedi.

“BİR BABA OCAĞINI GERİ ALMAK ÜZERE ÇIKIYORUZ”

Binanın boşaltılmasının ardından Genel Merkez önünde açıklama yapan Özel, yaşananlara tepki gösterdi.

Özel, “Herkes kendisine yakışanı yapıyor. Biz CHP’ye yakışanı yapıyoruz. Çok üzgünüm ancak bir baba ocağını geri almak üzere çıkıyoruz. Bir daha buraya geldiğimizde bu iktidar ve işbirlikçileri buna cesaret edemeyecekler” ifadelerini kullandı.

MELİH MERİÇ’TEN AÇIKLAMA

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, yaşanan gelişmeler üzerine bir açıklama yaptı.

Meriç,” Bugün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi önünde yaşanan görüntüler ne partimizin köklü tarihine ne de demokrasi kültürüne yakışmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne yönelik süreçte, Ankara Emniyeti üzerinden yaşanan müdahaleler ve partililerin karşı karşıya gelmesine neden olan görüntüler, kamu vicdanında derin bir rahatsızlık oluşturmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi; ayrışmanın değil, bir arada mücadelenin partisidir. Çünkü mesele kişiler değil, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendisidir. Mesele; bu ülkenin demokrasi umudu, halkın iradesi ve Cumhuriyet değerleridir. Kimse bizden taraf olmamızı, kimseye saygısızlık yapmamızı ya da parti kültürümüzü ayaklar altına almamızı beklemesin. Farklı düşünebiliriz, tartışabiliriz. Ancak partilileri karşı karşıya getiren her görüntü; yalnızca örgütümüzü değil, milyonların umudunu da yıpratmaktadır. Bugün ihtiyaç duyduğumuz şey; kırgınlıkları büyütmek değil, ortak aklı, sağduyuyu ve birlik duygusunu güçlendirmektir. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi bir kişinin değil, halkın partisidir. Ve bu büyük çatı altında asıl olan; birlikte mücadele etmeyi başarabilmektir” dedi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

YSK, CHP’NİN İTİRAZINI REDDETTİ

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.