40,2601$% 0.13
46,7458€% 0.13
53,9601£% 0.23
4.316,24%0,46
7.009,00%0,17
10.198,76%-0,26
CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, 53 binden fazla yurttaşın yaşamını yitirdiği, kentlerin haritadan silindiği büyük bir yıkımın “destan” olarak tanımlanmasının toplumsal hafızaya ve depremzedelerin yaşadığı acıya aykırı olduğunu söyledi.
Depremin yalnızca yapılan konut sayıları üzerinden anlatılamayacağını vurgulayan Meriç, barınma, altyapı ve sosyal yaşam sorunlarının hâlen devam ettiğine dikkat çekti. Geciken teslimatlar, denetimsiz ihaleler ve kamuoyuna açıklanmayan süreçlerin yanıt beklediğini belirten Meriç, “Bu ölçekte bir yıkımı başarı hikâyesi olarak sunmak, yaşanan acıyı siyasetin malzemesi hâline getirmektir” dedi.

Depremden en ağır etkilenen ilçelerden biri olan İslahiye’de, aradan üç yıl geçmesine rağmen ağır hasarlı binaların dahi yıkılmadığını belirten Meriç, bu durumun hem can güvenliği açısından ciddi risk oluşturduğunu hem de bölge halkının yaşadığı travmanın derinleşmesine neden olduğunu ifade etti. Meriç, “Enkazı kaldırılmamış, riski ortadan kaldırılmamış bir yerde ‘destan’ söylemi gerçeklikle bağdaşmıyor” değerlendirmesinde bulundu.
Gerçek bir destanın, felaket öncesinde alınmayan önlemlerle ve felaket sonrasında geciken çözümlerle yazılamayacağını dile getiren Meriç, “Asrın felaketi; ihmalin, plansızlığın ve denetimsizliğin ağır sonucudur. Destan ise ancak şeffaflıkla, sorumlulukla ve adaletle yazılır” ifadelerini kullandı.
Açıklamasının sonunda depremzedelerin yaşadığı mağduriyetlerin takipçisi olmaya devam edeceklerini belirten Meriç, “Felaketin tanımını iktidar dili değil, bedelini ödeyen halk yapar. Hesabı verilmemiş her süreç, toplumsal vicdanda karşılık bulmaz” dedi.
ÇİFTÇİ, İŞÇİ, MEMUR, SANAYİCİ: KİMSE MUTLU DEĞİL
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
[…] ve bilinçlendirme çalışmalarıyla eş zamanlı bir mücadele gerekmektedir” diyen Meriç, dijital suçların maddi kayba neden olduğu kadar kişisel veri güvenliğini de tehdit ettiğini ifade ederek, […]