DOLAR

35,6878$% 0.13

EURO

37,4911% 0.7

STERLİN

44,5888£% 1.05

GRAM ALTIN

3.178,67%0,76

ÇEYREK ALTIN

5.169,00%0,64

BİST100

10.104,85%-0,08

a
alan18-kopya
alan15-kopya
  • bire1haber
  • Genel
  • KAYA’DAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KİRA DESTEĞİ TEKLİFİ

KAYA’DAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KİRA DESTEĞİ TEKLİFİ

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yurtlara yerleştirilemeyen öğrencilere kira desteği verilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na kanun teklifi sundu.

Kira miktarlarının aileleri olduğu kadar üniversite öğrencilerini de maddi olarak zorladığını belirten Kaya, kanun teklifiyle gençlere kira desteği verilerek gençlerin barınma kaygısı çekmeden puanlarının yettiği üniversitelere tercih yapabilmesinin önünün açılmasını hedeflediklerini belirtti.

Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanun’da değişiklik yapılması için verdiği teklifle yeterli planlama yapılmadan üniversitelerin kontenjanlarının artırılması sonucunda yurt kapasitelerinin yetersiz kalması nedeniyle başvuru yapan gençlerin bir kısmının yurtlara yerleşemediğini belirten Gaziantep Milletvekili Kaya, teklifle üniversite öğrencilerinin yurtlara yerleşemeyip kiraya çıktığında kira desteği verilmesiyle barınma sorununun hafifletileceğini söyledi.

GENÇLER BARINMA KAYGISI ÇEKMEDEN TERCİH YAPSIN

Kaya açıklamasında konut sıkıntısının ve konut kiralarının yüksekliğinin büyükşehirlerde önemli bir sorun haline gelmesi nedeniyle son yıllarda öğrenciler sınav tercihlerini puanlarına göre değil ailelerinin yaşadığı şehirlerdeki üniversitelere göre yapmak zorunda kaldığına dikkat çekti.

DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, teklifin gerekçesini şu şekilde açıkladı: “Bu durumda daha iyi bir eğitim almaya hak kazanan gençlerimizi fırsat eşitsizliğiyle karşı karşıya bırakmaktadır. Bu teklifimizle yurt içinde öğrenim gören öğrencilere burs ve kredinin yanı sıra yurda yerleşemeyip kiralık eve çıktıkları takdirde kira desteği de verilmesi öngörülmektedir. Teklifimizle birlikte öğrencilerin barınma sorunu hafifletilerek, Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurtlarında yer bulamayan yüksek öğrenim öğrencilerinin barınma sorununun çözümüne katkı sağlanması amaçlanmaktadır.”

sedef-moda
0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ÇİMKO BİYOÇEŞİTLİLİK YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.