DOLAR

32,5252$% -0.07

EURO

34,8061% -0.19

STERLİN

40,4880£% -0.08

GRAM ALTIN

2.428,62%-0,05

ÇEYREK ALTIN

4.066,00%-0,46

TAM ALTIN

16.205,00%-0,49

ONS

2.325,49%0,16

BİST100

9.721,76%0,80

BİTCOİN

2112437฿%-2.62472

a
alan18-kopya

“Tedbirler alınsın, ibadethaneler açılsın”

Yeniden Refah Partisi Şehitkamil İlçe Başkanı Ufuk Çıngırlar, tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgınının kontrol altına alınmasıyla ilgili sevindirici haberler geldiğini söyledi. Çıngırlar, insandan insana yakın temasın olduğu işyerlerinin açıldığını belirterek,” Bu işyerleri gerekli tedbirler alınarak açıldı ancak ibadethanelerimizin Camilerimizin halen açılmadığını kapalı kaldığını üzülerek görmekteyiz” dedi.

Ufuk Çıngırlar, salgınla ilgili güzel gelişmelerin olduğu bu günlerde AVM lerin , mağazaların, bir çok işyerinin hatta insandan insana direk dokunmanın, yakın temasın olduğu berberlerin, kuaförlerin, güzellik merkezlerinin gerekli tedbirler alınarak açıldığını ancak ibadethanelerin Camilerin halen açılmadığını kapalı kaldığını üzülerek gördüklerini ifade etti.

Yeniden Refah Partisi Şehitkamil İlçe Başkanı Ufuk Çıngırlar, bu süreçte gösterdiği üstün başarı ve gayretten dolayı başta Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca olmak üzere, tüm sağlık çalışanları ve emeği geçen herkese çok teşekkür etti.

Ufuk Çıngırlar yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Virüs salgınının en şiddetli olduğu zamanlarda bile bankaların fazi lobilerinin, Resmi kurum ve kuruluşların ve bir çok işyerinin açık olup gerekli tedbirler alınarak faaliyetlerine devam ettiği süreçte, Camilerimiz kapalı kalmış, Müslümanlar olarak en kutsal günlerimizde Cuma namazı gibi farz ibadetlerimizi dahi yapmamız mümkün olmamıştır. Salgınla ilgili güzel gelişmelerin olduğu ve salgının kontrol altına alındığı bu günlerde,  AVM lerin, mağazaların, bir çok işyerinin hatta insandan insana direk dokunmanın, yakın temasın olduğu berberlerin, kuaförlerin, güzellik merkezlerin bile gerekli tedbirler alınarak açıldığını ancak ibadethanelerimizin Camilerimizin halen açılmadığını kapalı kaldığını üzülerek görmekteyiz. Birçok İslam ülkesinde hatta Hıristiyan Avrupa ülkelerinde dahi Camiler açık ve açılmış olmasına rağmen ülkemizde camilerimizin kapalı olmasının sebebini anlamak mümkün değil.

Üzerimize farz olan ibadetlerimizin yerine getirilebilmesi, kalp huzurumuzun, iç huzurumuzun sağlanabilmesi için sağlık, güvenlik, ilahiyat ve sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığımız istişareler sonucunda aşağıda belirttiğimiz tedbirler alınarak Cuma namazlarımız kılınabilir.

• Cuma namazı şuan kapalı olan okul bahçelerinde, halı sahalarda veya Diyanet  İşleri Başkanlığının belirleyeceği açık alanlarda kılınabilir.

• Namaza gelecek vatandaşlar abdestlerini evlerinde alıp, gerekli hijyen kurallarına uyarak,maskelerini takıp, evden seccadelerini getirerek, sosyal mesafe korunarak önceden işaretlenmiş alanlara seccadelerini sererek namazlarını eda edebilirler.

• Cuma namazı kısa bir hutbe ve 2 rekaat farzıyla15-20 dk içinde kılınıp, sünnet namazları evde eda edebilir. Namaz vaktinde Diyanet İşleri Başkanlığı gerekli kontrol ve kordinasyon için diğer kamu kuruluşlarından destek alabilir.

Hıristiyan ülkelerde bile camiler açılmışken halkın büyük çoğunluğunun Müslüman olduğu ülkemizde dini hassasiyetlerimize daha çok önem verilip, Camilerimizin veya namaz için uygun görülen açık alanların en azından Cuma namazlarına ve yaklaşan Bayram namazına yukarıda belirtilen tedbirlere önerilerine uyularak veya daha farklı önlemler alınarak ibadete açılmasını talep ediyoruz.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

En başarılı belediye başkanı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.