DOLAR

32,3788$% 0.16

EURO

35,0489% -0.16

STERLİN

40,9833£% 0.17

GRAM ALTIN

2.324,84%0,25

ÇEYREK ALTIN

3.994,00%-0,26

TAM ALTIN

16.075,00%0,48

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.103,96%0,26

BİTCOİN

2272184฿%-0.27448

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

Tedbir, tedbir, tedbir

Gaziantep Valisi Davut Gül, Koronavirüs salgını ile mücadelede tedbirlere uymanın önemine dikkat çekerek, “Sağlık Bakanlığından gelen Saha elemanları kentimizdeler. Hastanelerde bir sıkışıklık meydana geldi ancak bunun çözümü yatak sayısını artırmak değil, kaynağı kesmektir. Kaynak kesilmediği müddetçe, vaka sayıları artıyor. Hastane yaparak bunun altından kalkma şansımız yok” diye konuştu.

Gaziantep’te yaklaşık olarak 29 bin kişiye işlem yapıldığını ifade eden Vali Gül, “Bu 29 bin kişinin hepsi ceza aldı, ya da hepsi suçludur anlamına gelmiyor. Bunları içerisinde ceza alanlar var, beraat edenler var, mahkemesi sürenler var. Sadece ifadesi alınanlar var. Gaziantep’te bir çatışma olmadığı için bir şehidimiz olmadı. Ama Gaziantepli olup başka şehirlerde gerek görev yaparken, gerekse bu mücadelenin içerisinde olurken 3 tane şehidimiz var. 8 tane de toplamda gazimiz var” diye konuştu.

2 BİN 294 KİŞİ KAMUDAN İHRAÇ EDİLDİ

Vali Davut Gül, “Kamudan ihraç edilenler var. Biz de toplamda 2 bin 294 kişi ihraç edildi. Orada da bütün süreç kendi mecrasında devam ediyor. İhraç edilenler Cumhurbaşkanlığı koordinesinde OHAL Komisyonu’na müracaat ediyor. Orada mesleğe geri dönenler var. İtirazları reddedilenler var. Özetle hukuk sistemi işliyor. Suç işliyorsa mahkemede süreç devam ediyor. İdari anlamda bir yanlışlık yapıldıysa geri dönüş mekanizmaları devam ediyor. Ama geri dönüşlere baktığımızda yüzde 1-2 ölçeğinde. Demek ki verilen kararlar isabetli kararlar. Bir yanlış yapılmamış. Yanlış yapıldıysa da tekrardan hakları iade ediliyor. Allah bir daha 15 Temmuz ve benzeri hain kalkışmalarla bizi karşılaştırmasın” diye konuştu.

“OHAL KOMİSYONU ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR”

OHAL Komisyonunun çalışmalarına değinen Vali Gül, “Kimlerin görevlerine iade edileceğine OHAL Komisyonu karar veriyor. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan bir OHAL Komisyonu var, her bakanlıktan buna personeller alınmış. OHAL Komisyonunda tüm yönleri ile araştırmalar yapılıyor. O delilere göre, kişinin göreve iade edilip edilmemesine karar veriliyor. FETÖ’nün darbe girişiminde temel amacı yönetimi değiştirmekti. Bunu silah kullanarak yapmak istediler, başarısız oldular. O dönemde Cumhurbaşkanımızın talimatı şu oldu: FETÖ’cü olup hiçbir kimse dışarıda kalmasın, masum olan hiçbir kimse içeride olmasın. Tamamen vicdani bir meseledir. Bu mekanizmanın işlemesine müdahil olunmaması gerekiyor. Geçtiğimiz ay 40’ın üzerinden FETÖ’cü tespit edildi. Çok kolay bir mücadele olmadığını görmek gerekiyor” şeklinde konuştu.

TEDBİRLERE UYARSAK VAKA SAYISI AZALIR

Daha önce gazeteler tarafından kamuoyuna duyurulan vaka sayılarına değinen Vali Gül, “Yayımlanan rakamlar doğru değildi. Sağlık Bakanlığının kesin talimatı var, tüm rakamları Sağlık Bakanı açıklıyor. Sağlık Bakanlığının açıklamadığı rakamları, Fili tarif eder gibi burada sıkıntı var diye paylaşmanın bir anlamı yok. Sağlık Bakanımız, vaka artışının olduğu 5 ili açıkladı. Gaziantep ile ilgili açıklamanın ardından biz de gerekli paylaşımlarda bulunduk. Bu noktada rakamlara çok takılmamak gerekiyor. Bir kişi de olsa, 5 kişi de olsa bu vakalar yayılacak. Tedbirlere uymazsak 5 vaka, 5 bin vaka olabilir. Tedbirlere uyarsak 5 bin vaka 20 gün sonra sıfırlanabiliyor” dedi.

Vali Davut Gül yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

OSB’DE DENETİMLERDE BULUNDUK

Koronavirüs’ün ilk kez bir yerde görülmesinin haber değeri var. Şu an itibariyle binlerce insan koronavirüse yakalandı. Her yerde vakalar çıkıyor. Herhangi bir işletmede vakaya rastlanmasının şehre de mücadeleye de faydası yok. Fabrikada rastlanan vaka sonrasında fabrika yönetiminin bir şey yapmaması haberdir. Ancak vaka görülmesinin ardından gerekli tüm işlemler yapılıyorsa, bunun ötesinde yönetimin yapabileceği bir şey yok. OSB’de denetimlerde bulunduk. Keşke şöyle bir şey olsa, kentte 20 gün hiçbir şey üretilmese, her yer kapansa bu durum gündemimizden kalksa. Bunun olma ihtimali yok. 20 günde vaka sayısını sıfırlasak bile 21.gün kurallara uymazsak vakalar devam edecek.

TEDBİRLERE UYMAZSAK, VAKA SAYISI ARTAR

Pandemi dönemi uzun sürecek, bizim disiplinli bir yaşam biçimine geçiş yapmamız gerekiyor. Vaka sayısı Gaziantep’te sıfırlansa, tedbirlere uyulmaması halinde yine vaka sayısı artacaktır. Cezalara rağmen maske takmayan kişileri, sokağa çıkma yasağı ile evde tutmak ne kadar mantıklı? Makul olanda ittifak yapmak gerekiyor. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasını istedik. OSB’de kurallara uyulduğunu görüyoruz. Ancak sosyal hayatta bunun 4’te 1’ini göremiyoruz. Bu açıdan fabrikalar, iş yerlerini kapatmak, insanları sokağa çıkma yasağı ile evlere kapatmak çözüm değil. Her evin önüne polis koyma imkanımız yok. Bizi hastalıktan koruyacak olan kendimiziz.

 “TEDBİR ALMAZSAK 10 BİN YATAKLI HASTANE DE YETMEZ”

Gaziantep’te sahra hastanesi kurulacağına ilişkin iddiaları değerlendiren Vali Gül, “Gaziantep’in 2,5 milyon nüfusu var. Biz tedbir almazsak, 10 bin kişilik ilave hastane yapsak yine yetmez. 10 bin yeni yatak yapsak bile, vaka sayılarının artması halinde bu yatak sayısı da yetmeyecektir. Sağlık Bakanlığımızın kimi nerede tedavi edeceği konusunda bir kriteri var. Evinde uygun şartları olmayan hastalar, yurtlarda tedavi ediliyor. Evinde uygun şartları var olan ve semptomu daha hafif olan hastalar, evlerinde hekim kontrolünde tedavilerini sürdürebiliyorlar. Bu hastaların ölüme terk edildiği anlamına gelmez. Sağlık Bakanlığından gelen Saha elemanları kentimizdeler. Hastanelerde bir sıkışıklık meydana geldi ancak bunun çözümü yatak sayısını artırmak değil, kaynağı kesmektir. Kaynak kesilmediği müddetçe, vaka sayıları artıyor. Hastane yaparak bunun altından kalkma şansımız yok”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NİN PARKLARDA DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.