DOLAR

32,3293$% 0.23

EURO

35,0759% -0.15

STERLİN

40,9216£% -0.24

GRAM ALTIN

2.298,41%0,93

ÇEYREK ALTIN

3.964,00%-0,38

TAM ALTIN

15.858,00%-0,38

ONS

2.209,23%0,67

BİST100

9.016,54%2,38

BİTCOİN

2285715฿%1.15733

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

Takipçisiyiz, unutmadık, unutmayacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Kadın Hakları ve Sorunlarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nurgül Doğan; Gaziantep’te Duygu Delen’in (17) erkek arkadaşı Mehmet Kaplan’ın (20) evinin 4. katından şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybetmesi ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Pandemi nedeniyle sadece kadın yöneticilerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Doğan, Bugün, burada menfur bir olay sonucu hemşerimiz, Duygu Delen’in yaşamını kaybetmesi süreciyle ilgili olarak yasal sürecin adil bir şekilde sorumlu veya sorumluların gereken cezayı almaları için Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanlığı olarak elimizden geleni yapacağımızı ve olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna deklare ederiz. Nitekim suçlular cezalandırılsa bile ; Bu tür kadın cinayetleri bitmedikçe hedefimize ulaşmış sayılmayız.!” dedi.

UNUTMADIK

Sadece 2020 yılının Haziran ayında 21 kadının vahşice öldürüldüğünü belirten, “ Nurgül Doğan, Özge Can’ları, Pınar Gültekinleri, Rukiye Çermanları, Hülya Özmenleri, Canan Nergisleri,  Selma Tetikleri ne de şu an adını sayamayacağım, binlerce canımızı !! Ve hiç bir kadın cinayetini unutmadık; Unutmayacağız da ! “ diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Kadın Hakları ve Sorunlarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nurgül Doğan yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“ Bundan Tam 5 gün önce, acılı anne ve babası Duygu’nun cenazesini kaldırdı. Duygu ve daha nice hayatının baharında kadınlarımız, kızlarımızın öldürüldüğü bir zaman da, İstanbul Sözleşmesinden ayrılalım tartışmasını yapmak ve bunu dillendirmek en başta kadınlara ve Atatürk’ün kurmuş olduğu Çağdaş Türkiye Cumhuriyetine bir ihanettir! çAilenin ve kadının korunması kadına karşı şiddetin önlenmesine dair , 6284’ Sayılı kanun eksiksiz olarak uygulanmadığı sürece; Maalesef , kadın ölümlerine engel olamayacağız. İstanbul Sözleşmesi olarak bildiğimiz Avrupa Konseyinin kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi, mağdurların korunması, kadınlara karşı şiddet uygulayanların, adalete teslim edilmesi amaçlanmaktadır. Esas itibari ile erkekler ve kadınlar arasında eşitsizliğin bir eşitliğe dönüşmesine yönelik pozitif ayrımcılığın daha somut olarak uygulanmasına dönük yasalar ve yönetmeliklerin getirilmesi kaçınılmazdır.

Ne yazık ki, özellikle AKP’li siyasilerin söylediği sözler eski Meclis Başkanı ve eski AKP Milletvekili Bülent Arınç’ın, kahkaha atan kadın iffetsizdir; yine, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Uğur Işılak, katıldığı bir televizyon programında; Kadının fıtratında erkeğe, köle olmak var”  ifadesini kullanmış. Yine kadın ve erkeğin eşit olması fıtrata ters diyebilen’ bir Cumhurbaşkanımız var. Baştaki yöneticilerimizin kadına bakış açısı ve de çağdışı söylemleri Türkiye toplumunda, kadına karşı şiddetin artmasına ve kadının bir meta gibi görülmesine neden olmakla birlikte, kadın cinayetlerinin de artmasına neden olmuştur.

Kadın çoğunluğunun olduğu Hükümet Meclislerinde Savaş kararları bile kolaylıkla alınamaz. Çünkü; Kadın, sevgidir, şefkattir, annedir. Hangi Anne? Bir evladını haksız bir savaşa gönderebilir ki; Hangi anne başka bir annenin üzülmesini, ağlamasını isteyebilir ki? O yüzden bizler bir kadın bir anne olarak empati yapalım. Duygu Delen bizim bir evladımızdır.

Allah kimseye özellikle de bir anneye, Duygu Delen gibi pırıl pırıl bir çocuğunu kaybetme acısını yaşatmasın!! Duygu Delen gencecik bir kızımızdı güzel hayalleri vardı okuyacaktı. Ülkesine ve milletine yararlı faydalı bir kadın olarak mücadele edecekti. Bizlerin, Duygu Delenle ilgili yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Bundan sonra başka Duygu Delen’ler ölmesin.

Bizler artık kadın cinayetlerinin yaşanmaması için hak, hukuk, adalet diyerek adaletin yerini bulmasını suçluların gerçek anlamda hak ettiği şekilde cezalandırılmasını, Adaletin güçlünün yanında değil haksızlığa uğrayan ezilenlerin, mazlumların yanında durarak artık, kadın cinayetlerinin son bulmasını temenni ediyoruz”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Suriye’de asıl hedef demokrasi değil, zengin yer altı kaynakları

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.