DOLAR

32,3823$% 0.19

EURO

35,0987% -0.05

STERLİN

41,0682£% 0.39

GRAM ALTIN

2.325,47%0,27

ÇEYREK ALTIN

4.034,00%0,98

TAM ALTIN

16.234,00%1,72

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.093,75%0,15

BİTCOİN

2278908฿%-1.08969

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

Suriyeli öğretmenlere Türkçe dil eğitimi

Fırat Kalkanı Harekâtı Bölgesi’ndeki okullarda görev alan Suriyeli öğretmenlere Türkçe Dil Eğitimi desteği verilecek.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Türkçe dil eğitimi ile güvenli bölgedeki öğrencilerin ve öğretmenlerin daha nitelikli ve donanımlı hale getirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Eğitim programı kapsamında Valilikte protokol imza töreni düzenlendi. Törene, Vali Davut Gül’ün yanı sıra Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Vali Yardımcısı Rızvan Eroğlu ile İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe katıldı.

Vali Davut Gül, imza töreninde yaptığı açıklamada “Güvenli bölgede, Valiliğimizin danışmanlığını yaptığı yerlerde altyapı çalışmaları, güvenlik, eğitim gibi alanlarda zaman zaman ihtiyaçlar oluyor. Bu ihtiyaçları çözmeye çalışıyoruz. Bugün de eğitimle ilgili bir konuyu çözüme kavuşturacağız.  Valiliğimiz İnsani Yardım Koordinasyon Başkanlığı (İYKM), İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gaziantep Üniversitesi Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) işbirliğinde, orada Türkçe öğrenmek isteyen öğretmenlerimize daha ileri derecede daha profesyonelce eğitim verilecek. İsteğimiz orada eğitimine devam eden çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin daha nitelikli, daha donanımlı olması. O açıdan da gönüllülerin, isteklilerin dil ihtiyacına karşılık vermek bizim için çok önemliydi, bir açığımız kapanmış olacak” ifadelerini kullandı.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Türkçe öğrenmek için kendilerine talepte bulunulduğunu, bu talepleri karşılamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Vali Yardımcısı Rızvan Eroğlu, “Gaziantep Üniversitesi TÖMER aracılığı ile Suriye’deki kardeşlerimize verdiğimiz eğitimde Türkçe öğretmenlerimizin Türkçe bilgilerinin daha da derinleşmesi, sahadaki öğrenci kardeşlerimize daha faydalı olmaları yönünde eğitilmeleri konusunda bize destek veriyorlar.  Protokolle 116 öğretmenimizin değişik seviyelerdeki bilgileri C1 düzeyine kadar çıkartılacak. Sahadaki Türkçe eğitiminin daha da derinleşmesi sağlanacak” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de protokolün hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Konuşmalar sonrasında işbirliği protokolü için imzalar atıldı.

Protokol ile Fırat Kalkanı Bölgesinde görev yapan Türkçe derslerine giren öğretmenlere Türkçe Dili Öğretimi Diploma ve Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika programı kapsamında dil eğitimi programı organize edilecek. Kurs eğitimi, A1-A2 düzeyinde 200 ila 300 ders saati(Temel Seviye), B1-B2 düzeyinde 200 ila 300 ders saati(Orta Seviye), C1-C2 düzeyinde 200 ila 300 ders saati (İleri Seviye) toplamda 600-800 saatlik olarak planlanacak olup eğitim sonrasında ise sertifika programı düzenlenecek.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

GAÜN, AB projelerinde ivmeyi yükseltti

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.