DOLAR

32,6051$% 0.35

EURO

34,7371% -0.12

STERLİN

40,4790£% -0.39

GRAM ALTIN

2.523,69%1,59

ÇEYREK ALTIN

4.307,00%1,36

TAM ALTIN

17.148,00%1,34

ONS

2.410,64%1,34

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

1983778฿%-1.46486

a
alan18-kopya

“PANDEMİ SÜRECİ İYİ YÖNETİLEMEDİ”

İYİ Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Turgay Köşker, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, pandemi sürecinden, ekonomiye, kongre sürecinden geleceğe yönelik çalışmalarda bir çok konuda düşüncelerini dile getirdi.

Turgay Köşker, Koronavirüs salgınının baş göstermesi ile birlikte vatandaşların bunu ilk zamanlarda önemsemediğini, hükümetin de gerek maske dağıtımı ve gerekse de süreçle ilgili çalışmalarda eksik kalarak Gaziantep’te vaka sayısının artmasında önemli rol oynadığını söyledi.

Köşker, yaptığı açıklamalarda şu görüşlere yer verdi:

HÜKÜMET SÜRECİ YÖNETMEKTE BAŞARISIZ

Pandemi sürecinin başlangıcından itibaren Gaziantepli hemşehrilerimiz kurallara uymadığı gibi hükümette süreci yönetmekte başarısız olmuştur. Bu konuda fazla bir etkinlik sağlayamamış, vatandaşına gereken hizmeti götürememiştir.

En basiti maske olayı. Bizim vatandaşlarımız maskeye ulaşmakta zorlanırken, devlet maske dağıtımı konusunda maalesef başarısız olmuştur. Kendi vatandaşına maskeye sağlıklı bir şekilde dağıtamayanlar, yurt dışına ithal ederek kendi vatandaşını mağdur etmiştir.

Bunun  yanı sıra vatandaşlarımızda gerek maske takma konusunda, gerekse de sosyal mesafeyi koruma yönünden gerekli kurallara uymadığı için maalesef Gaziantep’te vaka sayısı artış gösterdi. Bizim şehrimiz sanayi şehri olduğu için en fazla etkilenen illerden birisidir.  İnşallah bundan sonra vatandaşlarımız konulan kurallara uyar ve bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatıp normal hayatımıza yeniden döneriz.

ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNEMEYEN, 1170 TL İLE NASIL GEÇİNİR

Salgın döneminde, hükümet gerek vatandaşa yönelik ve gerekse de esnaf ve orta ölçekli işletmelere yönelik kredi çalışmaları ve işsizlik ödeneği adı altında ödemeler getirdi.

Esnafların faydalanabilmeleri için kamu bankasından 25 Bin TL kredi ve 25 Bin TL’lik kart verildi. Ancak bundan esnaflarımızın bir çoğu faydalanamadı ve alamadı. Bunun yanı sıra işsizlik ödeneği adı altında Bin 170 TL maaş ödemeleri yapılmaya başlandı.

Şimdi ben soruyorum ?

Ülkemizde 2 bin 340 TL asgari ücretle geçinemeyen ailesiyle birlikte bir insan Bin 170 TL ile nasıl geçinecek. Bu hangi mantığa sığar. Zaten adam asgari ücretle geçinemezken, bu parayla nasıl geçinsin.

BİN TL KİMLERE DAĞITILDI ?

Bunun yanı sıra pandemi desteği olarak dar gelirli ve yardıma muhtaç vatandaşlarımıza Bin TL yardım adı altında paralar dağıtıldı ama bundan da maalesef gerçek anlamda muhtaç olanların bir çoğu yararlanamadı. Salgının başlangıcının üzerinden yaklaşık 3 ay geçti ve bu süre içerisinde verilen Bin TL’yi alsa bile vatandaş bu kadar uzun sürede bu para ile ne yapabilir, hangi ihtiyacını karşılayabilir ?

Bu yardımı Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına kayıtlı vatandaşlarımız alıyor, biz istiyoruz ki, bu yardımdan ihtiyacı olan herkes faydalansın ve kimse mağdur olmasın.

DESTEK KREDİLERİNDEN BİR ÇOK ESNAF YARARLANAMADI

Esnafa yönelik 6 ay ödemesiz kredi desteği sağlandığı hemen her gün medyada yer alıyor, okuyoruz, dinliyoruz ama bir kez daha söylemek istiyorum, bu kredilerden esnafların bir çoğu yararlanamıyor.

Kredi desteğini alan esnaflarımız ise bu kriz böyle devam ettiği sürece 6 ay sonra ödeme zamanı geldiğinde nasıl ödeyecek, ödeme sıkıntısı içerisine girerse çok daha büyük sorunlara neden olmayacak mı ? Asıl sıkıntı burada. İnşallah biz yanılırız ve insanlar ödemelerini rahat bir şekilde yapabilir.

Hükümet yetkililerinin bu konuda bir çalışma yapması lazım ve ülkenin geleceğinde en önemli yapı taşları olan esnaflara bir takım kolaylıklar getirerek ekonominin düzlüğe çıkarılması için projeler geliştirmesi gerekiyor.

PANDEMİ SÜRECİNİN İLK GÜNÜNDEN İTİBAREN VATANDAŞIMIZIN YANINDA OLDUK

İYİ Parti olarak, İl, İlçe Başkan ve yöneticilerimiz ile birlikte, pandemi sürecinin ilk günlerinden itibaren hemen harekete geçtik ve vatandaşlarımızı dinledik, maddi, manevi ve çeşitli gıda yardımlarını ulaştırmaya çalıştık.  Biz İYİ Parti olarak bunları yaparken, parti ayrımı yapmadık,  siyasi düşünce, oy kaygısını düşünmedik, gerçek anlamda ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalıştık ve onların sorunlarına bir nebze de olsa çözüm üretmeye gayret gösterdik. Bu çalışmalarımız halen devam ediyor. Hedefimiz, Gaziantep’te gitmedik yer, ulaşmadık hane bırakmamak ve vatandaşlarımızın dertlerine derman olmak. İnşallah bu süreci hep birlikte atlatacağız.

“MEMLEKET MASASI” ÜLKENİN SORUNLARININ ÇÖZÜM MASASI OLACAKTI

Genel Başkanımız Meral Akşener, ülkesini, vatanını seven bir insandır. Bunun gereği olarak ta geçtiğimiz günlerde ülkenin sorunlarına çözüm üretmek amacıyla bir “Memleket masası” etrafında tüm partilerin bir araya gelmesi öneresinde bulundu. Ancak bu öneri maalesef iktidar ve ortağı tarafından kabul görmedi.

Genel Başkanımız bu ülkeyi karış karış geziyor, sorunları, sıkıntıları biliyor. Bunun için de böyle bir öneriyi getirdi. Biz hepimiz bu geminin içerisindeyiz ve Allah korusun gemi battığında hepimiz birlikte batacağız.

İYİ Parti olarak her kademede aynı geminin yolcularıyız mantığı ile hareket ediyoruz ve böyle devam ederek iktidar yollarını tek tek açıyoruz. İnşallah İYİ Parti iktidara geldiğinde sorunlara hakim kadrolarımız mevcut, çözüm ve projeler hazır ve ülkenin tüm problemleri tek tek çözülecektir.

KONGRE SÜREÇLERİ YENİDEN BAŞLADI

Pandemi sürecinden önce 1 Şubat itibariyle  İl ve İlçe kongrelerimizi başlatmıştık ve Şahinbey, Şehitkamil, Nizip, Yavuzeli, Araban ilçelerimizin kongrelerini yapmıştık. Karkamış ve İslahiye kongrelerimizi pandemi nedeniyle ertelemiştik. YSK’nın kongrelerin ertelenmesi kararını kaldırması ile birlikte kalan ilçelerimizle ilgili kongreleri yapma kararlarını aldık. İnşallah Haziran ayı içerisinde Karkamış ve İslahiye ilçelerimizin kongrelerini tamamladıktan sonra Temmuz ayı içerisinde da İl Kongremizi yaparak süreci tamamlayacağız.

İYİ PARTİ İKTİDARI İLE SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

Kongrelerimizi tamamladıktan sonra tüm teşkilatlar el ele vererek çalışmalarımıza devam edeceğiz. İYİ Parti her yerde olacak, her vatandaşının yanında olacak, mahalle, köy, kasa demeden adım adım her bölgeyi gezecek, sorunların üzerine ısrarla giderek çözüm üretmeye devam edecek. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Önce Gaziantep’te, sonra ülkenin her bir köşesinde İYİ Parti iktidarı ile  Türkiye Cumhuriyeti gerektiği gibi yönetilecektir. Çünkü biz şuna inanıyoruz, ülkeyi yönetirken niyetler halis olmalı.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

O erteleme kararı kaldırıldı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.