DOLAR

32,6034$% 0.39

EURO

34,8741% 0.39

STERLİN

40,7048£% 0.25

GRAM ALTIN

2.493,76%0,39

ÇEYREK ALTIN

4.267,00%-0,12

TAM ALTIN

16.964,00%-0,42

ONS

2.382,35%0,15

BİST100

9.570,98%0,49

BİTCOİN

2133882฿%5.35071

a
alan18-kopya

Pandemi sonrası Türkiye’yi zor günler bekliyor

İYİ Parti Gaziantep Şehitkamil İlçe Başkanı Turgay Köşker, Türkiye gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Turgay Köşker, tüm dünyayı etkisi altına alan ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan Coronavirüs pandemisi nedeniyle alınan önlemler ve sonrası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İyi Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Turgay Köşker, virüsün ortaya çıkışı ve yayılmasının ilk anında iktidar tarafından önemsenmediğinin görüldüğünü belirterek,” Coronavirüs tedbirleri maalesef ülkemizde yetersiz görünüyor. Pandemi neredeyse bitecek ama buna rağmen iktidarın halkına hala maske dağıtamadığı görülüyor. Bu da içler acısı durum” dedi.

 “Halkına bu zor süreçte korunma yöntemlerinden birisi olan maskeyi halkına dağıtamayan ve büyük aksaklıklar yaşanmasına neden olan iktidar ülkemiz insanlarına dağıtılması gereken maskeleri ABD ve İngiltere’ye gönderiyor” diyen Turgay Köşker, yaptığı değerlendirmede şu görüşlere yer verdi:

PANDEMİ SONRASI HERKESİ ÇOK ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Zor günlerde devletin halkın yanında olması ve maddi, manevi yardımlarda bulunarak hayatlarını kolaylaştırması gerekirken, iktidar vatandaşı gerek destek gerek ihtiyaç kredisi adı altında 6 Ay ötelemeli krediler verilip daha da borçlandırılmaktadır. Bu kredilerin ödeme dönemleri geldiğinde insanların bir geliri olmazsa bu krediler nasıl ödenecek ?

Bunun yanı sıra esnafın vergilerinin ödemeleri Eylül ayına kadar ertelendi, ilk bakışta bir rahatlama gibi görünebilir ama esnafın bir geliri olmazsa Eylül ayında bu vergiler nasıl ödenecek ?

Görünen o ki, hem iş dünyasını, hem esnafı ve hem de vatandaşı Sonbahar’da çok zor günler bekliyor.  İktidarın bu konularda çözüm önerileri nedir bilinmiyor. Bu konuda bir çözümünün  olduğunu düşünmüyorum. Varsa ki, mutlaka olması gerekiyor bunun kamuoyu ile paylaşılması ve insanların geleceğe güvenle bakmalarının sağlanması lazım.

ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNEMEYEN 1170 TL İLE NASIL GEÇİNSİN

Hayat pahalılığının tavan yaptığı bu günlerde işyerlerinden zorunlu izne gönderilen vatandaşlara devlet İŞKUR eliyle 1170 TL destek vermeye başladı. Ülkemizde asgari ücret 2.340 TL ve insanlar bu parayla bile geçinemiyor ve bir çok insan açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edilmiş durumda. Pandemi döneminde ödenen 1170 TL ile ev kirası mı versin, elektrik, su, doğalgaz, telefon ve mutfak masraflarını mı karşılasın? Bu ödemeyi hayata geçirenler insanların nasıl geçinmesi gerektiğini hesaplasınlar ve o hesabı bizlerle paylaşsınlar ki, geçim derdine düşenler de o hesaplar doğrultusunda yaşamlarını sürdürsünler.

MUHALEFET PARTİSİ BELEDİYELERİNİN YARDIMLARININ ENGELLENMESİ DOĞRU BİR YAKLAŞIM DEĞİL

Ülkemizde Muhalefet partilerine mensup Belediye yönetimlerinin halka yaptığı yardımların iktidar tarafından dolaylı olarak ta engellenmesi doğru bir yaklaşım değildir. Oysa görüyoruz ki, AKPli Belediyeler vatandaşa yardımlarını hiçbir engel ile karşılaşmadan çok rahat bir şekilde dağıtabiliyorlar. Ama Muhalefet Partilerine mensup Belediye yönetimleri bir çok engel ile karşı karşıya kalıyorlar. Halkına yardımcı olmaları, onların ihtiyaçlarına çözüm üretmeleri engelleniyor. Bu zor zamanlarda iktidar, muhalefet herkes el ele vermeli ve ülkenin en ücra köşesindeki insanına ulaşmalıdır. Sen bizdensin, sen değilsin anlayışının ortadan kaldırılması gerekiyor.

İYİ Parti olarak temennimiz tüm dünyada hayatı neredeyse durduran bu Coronavirüs belasının bir an önce son bulması ve insanların daha sağlıklı bir ortamda yaşamalarıdır.

İYİ PARTİ İKTİDARIN TEK ALTERNATİFİDİR

2017 yılında Türk siyasi hayatına adım atan ve ilk günden itibaren doğru, akılcı ve halkının yanında olan politikaları ile kısa sürede kendini topluma kabul ettiren İYİ Parti şu anda iktidarın tek alternatifi olmuştur.

Gerek Genel Başkanımız Meral Akşener, gerekse de teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan yardımcımız Koray Aydın,  Milletvekillerimiz, Belediye yönetimlerimiz ve İl, İlçe teşkilatlarımız ile iyi bir iletişim içerisinde Türkiye’nin geleceğine yön veren projeler üretiyorlar. Bu da İYİ Parti’nin emin adımlarla iktidar yürüyüşünü beraberinde getiriyor.

HEDEFİMİZ YERELDE DE İKTİDAR

Şehitkamil İlçe Başkan ve yönetimi olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren halkımızla iç içe olmayı, insanların sorunlarını, sıkıntılarını dinleyip bunları gündeme getirerek çözüm bulmayı hedefledik. Eksikleri, parti yöneticilerimizle paylaşıp, yazılı, görsel ve sosyal medya üzerinden kamuoyunun gündeminde tutarak çözümüne katkı sunuyoruz.

Gece, gündüz demeden her vatandaşımızın kapısını çalarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Maddi, manevi yardımlarımızı ulaştırmaya gayret gösteriyoruz. Çok güzel ve olumlu tepkiler alıyoruz, insanlar siyasetçilerin yanlarında olmasını, kendilerini dinlemelerini istiyorlar. Biz de onların bu isteklerine cevap veriyoruz. Amacımız İYİ Parti’yi yerel yönetimlerde de iktidara taşımak. Bu yolda bıkmadan, usanmadan her vatandaşımıza ulaşacağız, partimizin projelerini anlatmaya devam edeceğiz.

MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KENDİ İÇİMİZDEN ÇIKMALI

Söylediğim gibi vatandaşlarımızla sık sık bir araya geliyoruz, onların düşüncelerini alıyoruz ve buralardan kendimize düşen dersleri not ediyoruz.  

Ulaştığımız insanlarla yaptığımız sohbetler ve değerlendirmelerde öne çıkan konuların en başında Milletvekili seçimlerinde listeye girecek adayların dışarıdan değil de, partinin kendi içerisinden çıkan, bulunduğu kentin, kültürünü, yaşam biçimini, vatandaşını anlayan, şehrini sokak sokak bilen, hangi köşede hangi sorunun yaşandığını bilen adayların olması geliyor. Bunları not ediyoruz ve zamanı geldiğinde parti yöneticilerimize aktaracağız.

İlçe Başkanı olarak benim kişisel fikrimi soracak olursanız, Genel merkezimizin olası bir Milletvekili seçiminde adaylarımızın dışarıdan ithal değil de partimize emek veren gönül veren dava arkadaşlarımızın arasından seçilerek liselere konulması gerektiğini düşünmekteyim.

EN İYİ ÇALIŞAN 3’ÜNCÜ TEŞKİLATIZ

İyi Parti Genel merkezi tarafından yapılan bir araştırmada Gaziantep Şehitkamil İlçe teşkilatı Türkiye genelinde en iyi çalışan 3’üncü teşkilat olarak seçildi. Bu elbette ben ve yönetimde bulunan tüm arkadaşlarımız için çok büyük bir onur. Ancak, bu bizi rehavete sürüklememeli. Tam aksine omuzlarımıza da daha fazla yük yüklemiştir. Hiç durmadan çok çalışmalıyız, halkının yararına politikalar üretip, bunları insanlara en iyi şekilde anlatmalıyız.

Bu onuru bize ve teşkilatımıza veren gerek benimle yol yürüyen dava arkadaşlarıma, Genel Başkanımıza ve Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan yardımcımız Koray Aydın’a teşekkür ederim. Bizler buraya gelirken bir hedef koyarak geldik hedefi olmayan insan hiçbir zaman başarıya ulaşamaz. Daha sağlıklı daha mutlu huzurlu günler yaşamak ve yaşatmak dileğiyle.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

İYİ Parti’den iyilik harekatı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.