DOLAR

32,3630$% 0.13

EURO

35,0615% -0.08

STERLİN

41,0396£% 0.29

GRAM ALTIN

2.324,05%0,21

ÇEYREK ALTIN

4.005,00%-0,05

TAM ALTIN

16.218,00%1,71

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.109,98%0,33

BİTCOİN

2266965฿%-0.28612

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

O sorun ortadan kalktı

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda hayata geçirilen Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor kitap okuma kampanyası bilgi ve teknoloji odaklı gelişmelerle her geçen gün gücüne güç katarak büyüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan dijital kütüphanenin tanıtım toplantısında konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor” projesinin Gaziantep’in önemli markalarından biri olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediyesinin ise binlerce öğrenciye açmış olduğu dijital arşivle projenin daha da güçleneceğine işaret eden Gül, “Büyükşehir Belediyesi  olarak ‘Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor’ kitap okuma kampanyasına en başından bu yana önemli destekler verdiniz. En son 200 bin kitabı öğrencilerimizle buluşturdunuz. Dijital arşivle ise her çocuğa 5 bin 10 bin kitabı açmış oluyorsunuz.  Hiçbir çocuk diğerinin rakibi olmamış oluyor. Ayrıca kitap dağıtırken oluşabilecek salgın riskini de ortadan kaldırılması anlamında da dijital olması, teknolojik altyapının kullanılarak ulaşılabilmesi çok önemli” dedi.

Son yapılan araştırmalarda Gaziantep’te kitap okumak oranı ile  televizyon izleme oranının  başa baş gittiğinin altını çizen Gül, bunun önemli bir gelişme olduğunu belirterek okuyan ve okumaya destek veren herkese teşekkür etti, Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor kampanyasının  yıllarca devam edecek bir proje olması temennisinde bulundu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Vali Gül’ün önderliğinde Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor diye çok önemli bir kampanyanın başlatıldığını değinerek şunları söyledi.

 “Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, bu kampanyada ‘Evde Hayat Var’ın içini doldurmak, çocuklarımızın evdeki hayatında daha çok kitap okumasını sağlamak için yine sizinle birlikte 200 bin kitabı halkımıza ulaştırdık. Artık bilgi ve teknoloji zamanı. Kültür  Bakanlığımızın yapmış olduğu çalışmalara benzer bir çalışma. Bunların hepsini dijitalleştirdiğimiz sanal bir kütüphanenin altyapısını hazırladık ve yaptığımız bu çalışmada 450 yayın evi ile çalıştık. Okumak istiyorum ama kitabım yok sorunun ortadan kaldırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Dijital kütüphane ile binlerce çocuk binlerce kitaba istediği zaman erişebilecek.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Büyükşehir, ilk online Bootcamp eğitimi için düğmeye bastı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.