DOLAR

32,3801$% 0.18

EURO

35,1159% -0.01

STERLİN

41,0615£% 0.37

GRAM ALTIN

2.325,10%0,26

ÇEYREK ALTIN

4.019,00%0,31

TAM ALTIN

16.172,00%1,06

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.117,52%0,41

BİTCOİN

2272078฿%-0.81794

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

Mecidiye Han’a TÜBİTAK kitap satış ofisi

Eğitime önemli yatırımlar yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bir önemli projeye daha imza atarak TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın katılımlarıyla TÜBİTAK kitap satış ofisini Gazianteplilerin hizmetine sundu.

Şahinbey Belediyesi tarafından restorasyonu yapılarak sahaflar çarşısı haline getirilen Mecidiye Han’da açılan TÜBİTAK kitap satış ofisi öğrencilere teknolojik anlamda önemli destekler sunacak. Açılış öncesi öğrencilerle bir araya gelen TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, öğrencilere TÜBİTAK’ın çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Mecidiye Han’da düzenlenen açılış törenine TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ve protokol üyeleri katıldı.

GAZİANTEP'İ KENDİ EVİMİZ GİBİ GÖRÜYORUZ

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi ile birlikte önemli projelere imza atacaklarını belirterek, “Sayın Valimiz Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'in himayelerinde Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun talebi doğrultusunda TÜBİTAK’ın Gaziantep'teki kitap satış evini açtık. Bizim için çok kıymetli bir organizasyon. Bir ay önce buraya TEKNOFEST için gelmiştik ve büyük bir coşku yaşadık. Bu sürecin sürdürülebilirliği açısından bilim ve teknoloji temelli sürece insan yetiştirilmesi noktasında ve TÜBİTAK'a daha ulaşılır kılmak için TÜBİTAK'ın şubesi olarak gördüğümüz kitap evini açtık. 323 tane farklı kitap türünün bulunduğu ve toplumumuzun her kesimine hitap edecek kitaplarımız bu satış ofisinde olacak. Bunun yanında burada Şahinbey Belediyemiz tarafından yaptırılacak olan gözlem evinin olması gibi çok önemli projelerimiz olacak. Desteklerinden dolayı Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Şahinbey Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

KORANA AŞISI MÜJDESİ

Koronavirüs aşı çalışmasında gelinen son nokta konusunda da bilgiler veren Prof. Dr. Hasan Mandal, “Aşının şuan ki en önemli boyutu öncelikle ne kadar dayanıklı olacağı bilinmiyor. Aşıyı yapacağız ömür boyu korunacağız gibi garantiyi size hiç kimse vermez şuan için tek şey insana yan etkisi olmayan ve belli bir süre koruyuculuk altına alması. Bu dahi şuan için çok kıymetli çünkü yayılımın çok hızlı olduğu bir ortamda yayılım ne kadar azaltılıyorsa kontrol etme imkanı artıyor.  2021 yılının ilk yarısında Türkiye kendi aşısını test amaçlı değil kullanışlı hale Haziran ayına doğru getirecek” ifadelerini kullandı.

ŞEHRİMİZİ BİR ADIM DAHA İLERİYE GÖTÜRMEK İSTİYORUZ

Gaziantep Valisi Davut Gül, Deneyap atölyelerinin şehre ivme kazandırdığını belirterek “Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve iki ilçe belediyemizin ortak çalışması ile oluşturulan Deneyap Atölyeleri Gaziantep’e bu anlamda önemli bir ivme kazandırdı. Merkez dışında Nizip ve İslahiye İlçelerimizde de oluşturacağımız Deneyap Atölyelerimizin ihale süreçleri başladı. Bununla beraber Şahinbey Belediyemizin okullarımızda yaptığı TÜBİTAK kitaplıkları, bu hanın kitapçılara tahsis edilmesi ve bunu taçlandıran da TÜBİTAK satış standının olması oldukça önemli bir çalışma. Belediye Başkanımıza ve özellikle TÜBİTAK Başkanımıza teşekkür ediyorum. Her aradığımızda kendisine ulaşabildik. Bu yaptığımız çalışmalarda TÜBİTAK özel indirim yaparak kitapların %50 indirimle alınmasını sağladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank süreci başından beri sahiplendi yine Bakan Yardımcımız Fatih Kacır baştan sonra aynı şekilde sahiplendi. Büyükşehir Belediyemizin çok büyük katkıları oldu. Gaziantep Modeli ile öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, şehrimizin kıymetli mensuplarını bir adım daha ileriye götürmek istiyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE İÇİN GENÇLERİMİZİ HAZIRLAMALIYIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’te eğitim anlamında önemli yatırımlar yapıldığını belirterek  “TÜBİTAK ile Sayın Valimiz ve Şahinbey Belediyemizin ortak yaptığı bir çalışma ile ortaya çıkan bu güzellikleri hep birlikte görüyoruz. Bütün okullarımıza TÜBİTAK kitaplığı yapıldı. Sayın Valimiz fikir babası olarak söylemişti ve Şahinbey Belediyemizle ortak yapıldı ve bütün okullarımız Türkiye’ye örnek bir şekilde bu çalışmayı başlattı. Sayın Valime ve Şahinbey Belediye Başkanımıza bu çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Tam bağımsız Türkiye için teknoloji açığımızı kapatmamız gerekiyor. TEKOFEST bir festival değil, bir dönüşümdü. Yapılan Deneyap Atölyeleri ile gençlerimizi tam bağımsız Türkiye için hazırlamamız gerekiyor. Çocuklarımızın eğitimini sağlayarak fikren, ruhen ve bedenen geleceğe hazırlamak en büyük görevimiz. Büyükşehir ve Şahinbey Belediyesi olarak insanı merkeze alan çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

BİLİM VE GÖZLEM EVİ YAPIYORUZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey’e bilim ve gözlem evi yapılacağı müjdesini vererek “Türkiye teknolojik alanda gerçekten çok büyük yatırımlar yapıyor. TEKNOFEST’te bilim ve teknolojinin tabana yayılması noktasındasın ciddi adımlar atıldı. Bu anlamda Türkiye’nin önemli kuruluşu TÜBİTAK Başkanımız Sayın Hasan Mandal beyle bir ay önce TEKNOFEST’te tanışmıştık ve sohbetimizde birçok projelerinin olduğunu ifade edince bizde bunları Gaziantep’imizde gerçekleştirmek adına bize düşen tüm desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmiştik. Sayın Valimizin önderliğinde Gaziantep’teki tüm okullara TÜBİTAK kitaplığı kuruldu. Gençlerimizin ve öğrencilerimizin TÜBİTAK’ın yayınlarına ulaşması bilim ve teknolojiyi takip etmesi büyük önem arz ediyor. Bunu daha da yaygınlaştıracağız. Bu anlamda yeni bir adım daha atıyoruz. Şahinbey’deki 12.500 öğretmenimizin, bilim teknoloji dergisine aboneliğini yapıp 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlerimize hediye edeceğiz. Yine Şahinbey’deki Fen, Sosyal Bilimler lisesi ve proje okullarımızın tamamını bilim teknik dergisine abone yapıyoruz. Bunlarında ücretlerini biz karşılayacağız. TÜBİTAK Başkanımız ile yaptığımız istişare sonucu gezici bilim tırı ve ayrıca Yamaç Tepe Tabiat Parkı’nın içerisine bir gözlem evinin yapımını gerçekleştirmiş olacağız. Bilim ve teknoloji anlamında yapılacak ne varsa Gaziantep ve Şahinbey olarak destek vermeye hazırız” dedi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Okul bahçelerinde bilim fırsatı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.