DOLAR

32,3305$% 0.24

EURO

35,0475% -0.24

STERLİN

40,9588£% -0.2

GRAM ALTIN

2.281,69%0,20

ÇEYREK ALTIN

3.954,00%-0,65

TAM ALTIN

15.815,00%-0,65

ONS

2.195,26%0,03

BİST100

8.986,55%2,04

BİTCOİN

2284936฿%1.61455

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

Hedef yeni yürüyüş rotalarını turizme kazandırmak

Gaziantep’te 2017 yılın kurulan Gazi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi, geliştirilmesi, bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek verilmesi amacıyla kurulduğu,doğa sevgisini,çevreye olan duyarlılığı artırarak farkındalık oluşturulması, treking çadır kamp , kayak , dalış , yamaç paraşütü gibi doğa sporlarını tanıtmak için faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğü bildirildi. Kulüp başkanı Halil Eşgi Doğa korur insanı sloganı ile yola çıktıklarını ifade etti.

Gazi Dağcılık ve Doğa Sporları kulübünün kuruluşu ve faaliyetleri konusunda bilgi veren Kulüp Başkanı Halil Eşği,  Gaziantep ve çevresinin Doğa yürüyüşçüleri açısından rotalandırılması, Bölge Dağcılık ve Doğa Sporları Kulüplerine ve doğa severlere rehberlik etmek hedefi ile çalışmalar yaptıklarını belirtti. Halil Eşği şöyle dedi “ Gazi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Ekim 2017 tarihinde Gaziantep’te kuruldu. Faaliyetlerimiz Genellikle Pazar günleri günü birlik olarak gerçekleştirmekteyiz. Rotalarımız Kolay – Orta ve Zor seviyeler olarak seçeneklerden oluşmaktadır. Kolay parkur genç yaşlı herkes yürüyebilir, Özel bir kondisyon gerektirmez. Genelde iyi hava şartlarında yapıyoruz. Orta parkur iyi bir kondisyon gerektirir, Yürüyüş mesafesi fazladır, genellikle iyi hava şartlarında yapılır. İrtifa değişimi orta seviyededir. Zor parkurlar ise iyi bir kondisyon gerektirir, Yürüyüş mesafesi fazladır, genelde iyi hava şartlarında yapılır, ciddi miktarda irtifa değişimi vardır. Kolay ve Orta faaliyetlerimize 7 den 70 e herkes katılabiliyor. Genellikle Orta zorlukta faaliyetlerimiz oluyor. Zor parkur için genellikle ekiplerimiz 3-5 kişilik oluyor ve yüksek dağ faaliyeti dediğimiz 3000 mt ve üzeri tırmanışlar yapıyoruz. Etkinliklerimizi genellikle Gaziantep Sof Dağı Yaylası, Araban, Yavuzeli  Rumkale, Osmaniye Düziçi, Kadirli, Kahramanmaraş Göksun, Elbistan , Nurhak ,Adana Pozantı , Karaisalı , Hatay Antakya , Samandağ gibi bölgelerde gerçekleştiriyoruz. Daha önce tırmandığımız faaliyetler arasında Kahramanmaraş Berit Dağı (3040m ) Nurhak Dağı ( 3086 m ) Mersin Bolkar Dağları Medetsiz Zirve ( 3524 m ) Aksaray Hasan Dağı ( 3253 m ) Kayseri Erciyes Dağı ( 3917 m )  Van Erek Dağı ( 3200 m ) Artos Dağı ( 3550 m ) bulunmaktadır. Hedefimiz Gaziantepli doğa sever insanları güvenli bir şekilde doğa ile buluşturmak, toplumda doğa ve çevre bilincini oluşturmaktır. Yapılan faaliyetlerimizde Türk Dağcılığına değer katmak ve sporcu yetiştirmek, Gaziantep ve çevresindeki doğal güzellikleri doğaseverler ile buluşturmaktır.”

Gazi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübünün yaptığı faaliyetlerin kent turizminin gelişmesinde büyük rol oynadığına dikkat çeken başkan Halil Eşği, Rumkale, Kuzuyatağı gibi yürüyüş parkurlarının işaretlenerek Gaziantep turizmine kazandırılabileceğini söyledi. Eşği “Nizip İlçesi Ehneş – Kamışlı köyü arasında Fırat nehri kenarında 10 km.lik yine güzel bir parkur var burası da yine Gaziantep Doğa yürüyüş parkuru olarak kazandırabilir. Bizim Projemiz olan Nizip Eren köy , Ehneş Köyü , Kamışlı Köyü Doğa yürüyüşü planımız var . Kamışlı köyünden Tekneler bizi alıp Rumkale karşısında Kasaba Limanına bırakacak takribi 16 km lik bir doğa yürüyüş parkuru,Araban Köklüce Kanyonu Doğa yürüyüş parkuru ve Kaya Tırmanış Duvarları var. Araban Habeş kanyonu yine Gaziantep sınırları içerisinde gizli kalmış cennetlerden birisidir. İslahiye İdilli vadisi doğa yürüyüş parkuru ve Yesemek  Tilmen Höyük açık hava müzesi parkuru gibi bir çok rota bulunmaktadır “dedi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Gaziantep mutfağı’nın tanıtımına inovatif dokunuş!

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.