DOLAR

32,3316$% 0.24

EURO

35,1057% -0.08

STERLİN

41,0514£% 0.07

GRAM ALTIN

2.298,32%0,93

ÇEYREK ALTIN

3.966,00%-0,41

TAM ALTIN

15.974,00%-0,10

ONS

2.210,63%0,73

BİST100

8.978,17%1,95

BİTCOİN

2289403฿%1.21293

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

DEVA’dan Nizip çıkarması

DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya ve yönetim kurulu üyeleri Nizip’te sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve esnafı ziyaret etti.

Nizip ziyaretine DEVA Partisi Nizip İlçe Başkanlığı ile başlayan DEVA Partisi Gaziantep teşkilatı daha sonra esnafı ziyaret ederek sorunları dinledi.

İl Başkanı Ertuğrul Kaya 2021 yılının ilk saha çalışmasına Nizip İlçe Başkanı Ömer Kılıçparlar ile Nizip’te başladıklarını söyledi.

Nizip’in Gaziantep için çok önemli bir ilçe olduğunu vurgulayan Kaya ”Nizip, nüfusu ve ekonomik üretimiyle Gaziantep’in önemli

ilçelerinden biri. Bu nedenle 2021’in ilk saha çalışmasına buradan başladık.” Dedi.

Esnaf ziyaretlerini sorunları yerinde görmek için planladıklarını belirten Kaya “Hükümetin açıkladığı rakamlar ile esnafımızın

söyledikleri arasında çok büyük farklar var. Esnafımız ekonomik şartların giderek kötüleştiğini ifade ediyor. Yapılan kira ve çalışan

desteği maalesef esnafın derdine derman olmaktan çok uzak.” Dedi.

Nizip’te Gümrük Şube Müdürlüğü kurulmalıNizip’te tüm meslek ve esnaf odaları ile görüştüklerini belirten Kaya “Meslek ve esnaf odalarımız

Gaziantep’in en önemli üretim merkezi olan Nizip’in ihmal edildiğini düşünüyor. Tarımsal ve ekonomik üretimi ile Gaziantep

ihracatına büyük katkılar sağlayan Nizip maalesef hak ettiği ilgiyi göremiyor. “ diye konuştu.

Nizip’te orta ölçekli çok sayıda firma olduğunu ve bunların ihracat yaptığını belirten Kaya “ Nizip esnafının ve iş dünyasının önünü açacak adımların bir an önce atılması gerekiyor.

Özellikle ivedi olarak Nizip’te Gümrük Şube Müdürlüğü’nün kurulması gerekiyor. Çok sayıda firma ile şehrimize döviz kazandıran Nizip için bu çok görülmemeli. İlçede bir Gümrük Şube Müdürlüğü’nün varlığı hem ihracat rakamlarını değiştirecek hem de ihracatı kolaylaştıracaktır.

Nizip iş dünyasının bu beklentisi karşılanmalıdır. ” dedi.

Tarımsal sanayiye destek artırılmalı Nizip’in fıstık ve zeytin diyarı olduğunu söyleyen Kaya ”Nizip için bu iki ürünü merkeze alacak şekilde stratejik planlamalar yapılmalı.

Fıstık ve zeytin üreticisini destekleyerek bunun endüstriyel alanda kullanımını artırmak için iş insanları teşvik edilmeli. Nizip, dünyaya fıstık, zeytinyağı ve sabun satıyor ama maalesef bu alanda marka çıkaramıyoruz. Bu durum Nizipli iş dünyasının hatası değil.

Hükümet ve yerel yöneticiler bu alanda teşvik edici politikalar üretmeli Nizipli hemşerilerimize destek olmalı”diyerek sözlerini tamamladı.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

İslahiye’nin altyapısına 150 milyon liralık yatırım

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.