DOLAR

32,3701$% 0.15

EURO

35,0016% -0.27

STERLİN

41,0097£% 0.26

GRAM ALTIN

2.325,01%0,25

ÇEYREK ALTIN

3.989,00%-0,24

TAM ALTIN

16.057,00%0,20

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.075,59%-0,05

BİTCOİN

2264505฿%-1.07808

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

Demokratik toplumlarda basın yeri önemlidir

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Tuncay Yıldırım ve Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

GTO Başkanları, daha özgür bir basın idealinin toplumları geliştirecek ve daha demokratik bir ortam oluşturacak yegâne unsur olduğunu vurguladıkları mesajda toplumun en doğru şekilde bilgilendirilmesi ve şeffaflığın sağlanmasında basın mensuplarının çok önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün basın özgürlüğüne verdiği önemi hatırlatan GTO Başkanları yayımladıkları mesajda şu ifadelere yer verdiler:

“Şüphesiz ki demokratik toplumlarda basın camiasının yeri, önemi ve toplum adına üstlendikleri görev kritik düzeyde önem arz etmektedir. Bilgi alma, haber alma özgürlüğümüzün en önemli halkası ve mesaj taşıyıcısı basın mensuplarıdır. Doğrunun ve yanlışın ayırt edilmesinde, iyinin daha iyi olmasını sağlamada, aksaklıkların giderilmesinde, daha güçlü, daha medeni ve daha demokratik bir ülke hedefinde özgür ve sansüre uğramamış bir basın olmazsa olmazdır. Doğruya ulaşabilmenin en güzel yolu da budur. Çok sesliliğin ahengi, yapıcı eleştirel gazeteciliğin iyileştirme ve güzelleştirme gücü toplumların olduğu gibi her birimizin de faydasınadır.

Ülkemizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Basın hürriyetinden doğan mahzurların giderilme vasıtası, yine basın hürriyetidir.’ diyerek basın özgürlüğüne verdiği önemi her fırsatta belirtmiş ve dile getirmiştir. Bizlere düşen ise; her alanda olduğu gibi Ata’mızın izinde yürüyerek basın mensuplarımızın daha özgür, kendilerini geliştirebilecekleri, topluma daha fazla fayda sağlayabilecekleri ortamın oluşmasına katkı vermektir.

Gazetecilik etiği ve ahlaki kuralları parola bilerek, daha demokratik bir Türkiye hedefiyle emek verip hayatını kaybetmiş basın neferlerimize Allahtan rahmet diliyor, görevi başındakilere de daha güzel ve başarılarla dolu yarınlar diliyoruz. 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlu olsun…”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Tahmazoğlu, basın bayramını kutladı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.