DOLAR

32,3616$% 0.12

EURO

35,0292% -0.2

STERLİN

40,9990£% 0.16

GRAM ALTIN

2.324,93%0,25

ÇEYREK ALTIN

3.998,00%-0,17

TAM ALTIN

16.088,00%0,57

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.118,22%0,42

BİTCOİN

2272623฿%-0.58988

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

CHP, her zaman Cumhuriyet ve Demokrasinin kalesi olacaktır

Cumhuriyet Halk partisi Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir, ülkemizin en köklü partisi olan CHP’nin 96. Kuruluş yıldönümünü kutlayarak CHP’nin her zaman Cumhuriyet ve Demokrasinin kalesi olmaya devam edeceğini bildirdi.

Türkiye Cumhuriyetini kuran CHP’nin sosyal demokratik çağdaş Türkiye’nin teminatı olduğunu belirten İl Başkanı Demir, CHP’nin 96. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında;

“Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “iki büyük eserimden biridir” dediği Cumhuriyet Halk Partisi; Kuvayı Milliye’nin ve Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamıdır. Milletimizin emperyalizme karşı verdiği Kurtuluş Savaşı’nda, savaş meydanlarında kurulan CHP, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerinin yılmaz savunucusudur. Ulusumuzun, Atamızın gösterdiği “çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkma” hedefine ulaşma yolundaki örgütlü hareketidir. 

Bu arka plan, bizlere bir taraftan bu şanlı tarihin mirasçısı olma onurunu verirken bir taraftan da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine sahip çıkma sorumluluğu vermektedir. Bu temel değerler, ülkemizin çimentosudur; CHP’nin harcı da işte bu değerlerle karılmıştır: Emperyalizme direnme gücü, özgürlük aşkı, ülkemizi bir ve beraber tutma kararlılığı, çağdaş uygarlığı yakalama arzusu.

Cumhuriyet Halk Partisi 96 yıl önceki aynı ruh ve inançla, Cumhuriyete, Demokrasiye, Atatürk İlke ve Devrimlerine sonsuza kadar bağlı kalmaya devam edecektir. Partimizin her neferi de bu mirasa sahip çıkmakta, geçmişte olduğu gibi bugün de, demokrasinin, laikliğin, hukuk devletinin ve adaletin yılmaz savunucusu ve koruyucusu olarak mücadelesini sürdürmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi, ilkeleri ve değerleri konusunda , özgürlükçü, eşitlikçi, kuvvetler ayrılığını  ve hukukun üstünlüğünü esas alan, ülkenin birliğini ve bağımsızlığını, hakça paylaşan bir  toplum için, sosyal adaleti, dayanışmayı amaç edinmeye devam edecektir.

Bu duygularla, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu ve İlk Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, önceki Genel Başkanlarımızı ve partiye emek vermiş, ebediyete intikal etmiş tüm partililerimizi sevgi ve saygıyla anıyor, bu partinin bir üyesi olmaktan onur ve gurur duyduğumu belirterek, Partimizin 96. Kuruluş yıldönümünü ve İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yılını kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

 
 
 

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Birbirimizle değil, birlikte yabancı firmalarla rekabet edelim

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.