DOLAR

32,3823$% 0.19

EURO

35,0987% -0.05

STERLİN

41,0682£% 0.39

GRAM ALTIN

2.325,47%0,27

ÇEYREK ALTIN

4.034,00%0,98

TAM ALTIN

16.234,00%1,72

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.093,75%0,15

BİTCOİN

2278908฿%-1.08969

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

Çeled Uşaglardan kan bağışı

Tüm dünya Koronavirüsle mücadele ederken, salgınının ardından endişe yaşayan vatandaşlar kan bağışında bulunmayınca Kızılay’ın kan stoku yüzde 50’ye kadar düştü. Gaziantep’te Kızılay, Çeled Uşaglar ve Tunaş tarafından organize edilen kampanya ile kan bağışı başlatıldı. Kampanya Cuma gününe kadar devam edecek. İsteyen, İftar saatinden, gece 24.00’a kadar kan bağışında bulunabilecek.

Kısa sürede tüm dünyaya yayılan yeni tip Corona Virüs (Covid-19) salgını, hayatın her alanında olumsuz etkisini sürdürüyor. Salgın nedeniyle kan bağışı yapanların sayısı azalınca Kızılay’ın kan stokları da hızla erimeye başladı.

Türk Kızılay’ı ise, bağışçıların Corona Virüs bulaşacağı korkusundan dolayı kan bağışında bulunmadığını, ancak bu korkunun yersiz olduğunu açıkladı.

Bunun üzerine Sankopark AVM önünde Kızılay kan toplama aracına bağışta bulunmak üzere gelen vatandaşlar gerekli formları doldurduktan sonra kan sayımı yaptırdı. Herhangi bir sağlık engeli bulunmayan vatandaşlar, Kızılay'a destek vermek ve farkındalık yaratmak için kan bağışında bulundu.

ÇELED UŞAGLAR’DAN TAM DESTEK

Başlatılan kan bağışı kampanyasına tam destek veren Çeled Uşaglar Kültür Merkezi Tiyatro ekibi tam destek vererek kan bağışında bulundular. Çeled Uşaglar Genel Sanat Yönetmeni  Orhan Uslu öncülüğünde Kızılay’ın kan bağış kampanyasına katılan tiyatro ekibi oyuncuları, vatandaşlık görevlerini yerine getirdiklerini ifade ettiler.

Genel Sanat Yönetmeni Orhan Uslu ise Koronavirüs nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de insanların kan bağışında bulunmaya endişeyle baktıklarını ancak kimsenin korkmasına ve çekinmesine gerek olmadığını belirterek,” Hastanelerde şifa bekleyen vatandaşlarımızın tedavilerinin aksamaması için sağlıklı olan herkesin bağış yapması gerekiyor. Gerekli şartları taşıyan tüm kardeşlerimizi Kızılay’a kan bağışı yapmaya davet ediyorum” dedi.

Uslu, Kızılay Kan toplama aracında kan vererek kampanyayı başlattı.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

TOKİ konutlarında kura çekimleri başlıyor

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.