DOLAR

32,5988$% 0.35

EURO

34,8185% 0.18

STERLİN

40,3777£% -0.59

GRAM ALTIN

2.509,49%1,03

ÇEYREK ALTIN

4.279,00%0,74

TAM ALTIN

17.010,00%0,43

ONS

2.396,41%0,73

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2092446฿%2.03443

a
alan18-kopya

2020 yılında Gaziantep nüfusunun yüzde 40’ı Suriyeli olacak

Gaziantep’te düzenlenen bir konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ümit Özdağ, parti olarak Suriyelilerin dönüşü ile ilgili olarak eylem planı hazırladıklarını ifade etti.

Türkiye’de yaşanan mülteci sorununa ilişkin açıklamalarda bulunan ve Gaziantep’te 500 binden fazla Suriyeli Mültecinin yaşadığını söyleyen Özdağ, “Gaziantep’te 500 bin Suriyeli Mülteci var. 2040 yılında Gaziantep nüfusunun yüzde 40’ı Suriyeli olacak. 20 yıl sonra Gaziantep’in yapısı bu şekilde değişecek. Gaziantep’ten hiç Türk göçü olmaması durumunda ortaya çıkacak olan tablodur. Göç olması halinde bu oran daha da yükselecektir. Böyle bir Gaziantep’e sahip çıkabileceğinizi düşünebilir misiniz?” diye sordu.

Suriye iç savaşının artık dar bir bölgeye sıkıştığını ve ülkenin büyük bölümünde çatışmaların yaşanmadığını ifade eden Özdağ, “ İYİ Parti olarak Suriyelilerin kendi topraklarına geri dönmeleri konusunda bir eylem planı hazırladık. Suriye’nin büyük bölümünde hayat normale dönmüş durumda. Bu insanları o güvenli bölgelere göndermemiz ve kendi vatanlarında yaşamalarını sağlamamız gerekiyor” diye konuştu.

ÇÖZÜMLERİ SIRALADI

İYİ Parti’nin Suriyelilerin dönüşüyle ilgili hazırlamış olduğu eylem planına da değinen Özdağ, bu konudaki çözüm önerilerini şöyle sıraladı:

BİRÇOK ÜLKE İLTİCA KABUL ETMİYOR

Danimarka’nın Suriye’nin artık güvenli olduğu gerekçesiyle iltica kabul etmediğine dikkat çeken Özdağ, ‘’Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Yerleşim Genel Müdürlüğü Kilis’in geleceğiyle ilgili yapmış olduğu planlamayı Kilis’te Suriyelilerin kalması üzerine yapmış. Kilis’teki Suriyeli’lerin ‘Devlet bize burayı verdi siz gidiyorsunuz dediklerini öğreniyoruz. Böyle bir nüfus dokusu ve böyle bir tutum Türkiye’nin emparyalizm tarafından müdahaleye açık olması anlamına gelir. Önce Irak sonra Suriye’yi böldüler. Şimdi sıra İran ve Türkiye’de. Ancak Türkiye’de bir iç karışıklık çıkartmayı başarmıyorlar çünkü Türkiye’de bir millet olgusu var’’ dedi.

AÇIK KAPI POLİTİKASI’ UYGULAMASINA SON VERİLECEK

Geçici Koruma Altındaki Suriyelilere, vatandaşlık verilmeyeceği ilân edilecek. Suriye yönetimi ile aracısız resmi görüşmeler daha fazla gecikmeden başlatılacak. Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin sahip olduğu ruhsatsız işyerleri kapatılacak, ruhsatlı olan ticari kuruluşlar ise denetlenecek. Denetimlerde bulunacak kaçak mallara el konulacak, ayrıca bunların ülkemize girişlerinin önlenmesi için gerekli tedbirler hızlı bir biçimde alınacak. Haksız rekabeti önlemek için Geçici Koruma Altındaki Yabancı İşletmecileri kapsayacak bir geçici mükellefiyet kanunu çıkartılarak; çalışanlardan sigorta katkı payı alınıp, vergi kesintisi yapılacak.

KİLİS KENDİ NÜFUSUNDAN DAHA ÇOK MÜLTECİYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Kilis nüfusundan daha fazla oranda mülteciye ev sahipliği yapıyor, Gaziantep ve Hatay’da nüfusun belirli bir bölümünü mülteciler oluşturuyor.  2040 yılında Hatay nüfusunun yüzde 61’inin Suriyeli olması bekleniyor. Türk kadınlarının doğum oranları 2.3 olurken, Suriyeli kadınların doğum oranları ise 5.3 oluyor. Matematik hesabı ortada.

“GAZİANTEP’E KARŞI SUÇLULAR”

Gaziantep’te ve Türkiye’de yaşanan sorunlar nedeniyle yöneticiler suçlu. Bu yöneticiler tarihe ve Gaziantep’e karşı suçludurlar. Korkularından ağızlarını açamıyorlar. Meclis genel kurulunda AKP’li bir milletvekili, “Suriyelilerin geri dönmesi konusunda tek umudumuz sizsiniz” diyor. Bunları dile getirmekten korkuyorlar. Ak Parti Seçmenin değil, Ak Parti yönetiminde de büyük endişe var. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hepsini esir almış durumda.

“İŞGALİ FİNANSE EDİYORUZ”

Mülteci meselesi ile ilgili tek çözüm, bu insanların en iyi şekilde ülkelerine geri dönmelerini sağlamak olacaktır. İYİ Parti olarak bir çalıştay düzenledik ve Geri Dönüş Eylem Planı açıkladık. Parti olarak bizim çizgimiz belli, kesin bir tavır aldık ve bu insanların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Gaziantep’e bakıldığında her dört kişiden bir tanesi Suriyeli. Bunun normal olduğunu söyleyenler haindir. Bu örtülü bir istiladır. Normalde bir ülkenin ordusu, diğer ülkenin ordusunu yener; yendikten sonra o bölgeye sivil nüfus getirilir. Bizim ordumuz yenilmedi ancak sivil nüfus geliyor. Biz bu işgali finanse ediyoruz, bedelini biz ödüyoruz.”

“MÜLTECİLER İÇİN 58 MİLYAR DOLAR HARCANDI”

Mülteciler için açıklandığı gibi 40 milyar dolar değil, 58 milyar dolar harcanmış. 2017 yılı Aralık ayında Sağlık Bakanı tüm harcama kalemlerini açıklıyor. Harcanan para ayda 300 dolar. Bu orandan hesapladığınız zaman ortaya çıkan rakam bu. Suriye’deki 3 milyon kişinin harcanan para, orada verilen maaşlar, ÖSO harcamaları dahil değil. Bu ülkeye yazık değil mi? Bunun bedelini vergi veren vatandaşlar olarak biz ödüyoruz.

“MÜLTECİ SORUNU ÖNEMLİ”

Ucuz iş gücü uygulamasından devlet, 7 milyar dolar zarar etmiş durumda. Vergi ödenmediği için vergi yönünden devlet zarar ediyor. Daha önce Suriyeli Mültecilerle ilgili bir araştırma yaptırdım. O dönemde Suriyeli Mültecilerle ilgili yapılan araştırma sonunda Gaziantep’in yüzde 88’i en önemli sorun, yüzde 6’sı ise çok önemli bir sorun olarak görüyordu. Mülteciler ile ilgili konuyu sorun olarak görmeyenlerin oranı yüzde 6’idi. Türkiye’de yaşayan insanların yüzde 85’i Suriyeli Mültecilerin ülkelerine dönmesini istiyor.

ERKEN SEÇİM OLMAYACAK

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Ankara kulislerinde konuşulan erken seçim iddialarına net yanıt vererek, ‘’Erken seçim olmayacak’’ derken,  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in milletvekili transferi açıklamasına da, ‘’Şayet yeni kurulan partilerin seçime girmeleri engellenirse partimizin duruşu bellidir’’ diye cevap verdi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

‘Gaziantep’te Hasat Mevsimi’ fotoğraf yarışması sonuçları açıklandı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.