DOLAR

32,3577$% 0.11

EURO

34,9650% -0.31

STERLİN

40,9830£% 0.2

GRAM ALTIN

2.323,87%0,20

ÇEYREK ALTIN

3.996,00%0,02

TAM ALTIN

15.986,00%0,03

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2279965฿%1.2822

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

2 GÜNDE 2 MİLYON 500 BİN KİŞİ GASTROANTEP’İ DİJİTALDEN TAKİP ETTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziantep Valiliği koordinasyonunda İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) işbirliğinde 10-13 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 3’üncü GastroAntep Hasat Günleri ile gastronominin kalbi yine Gaziantep’te attı.

 Bu sene dijital ortamda canlı yayınlanan hasat günlerinde başta Michelin Yıldızılı şeflerin sunumları olmak üzere katılımcılar büyük beğeni aldı, toplamda 2 milyon 500 bin kişi takip etti. 

Dünya Bankası’nın en rekabetçi 7 şehirden biri olarak seçtiği, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’yi temsil eden ilk şehir olan Gaziantep, yerel ürünleri, mutfağı, sanatı, kültürü ve tarihiyle Dünya’da önemli bir merkez olma yolunda ilerliyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’nin (GastroAntep) bu yıl 3’üncüsünü Koronavirüs (COVİD-19) Salgını nedeniyle Batalhöyük’te “GastroAntep Hasat Günleri” olarak dijital ortamda canlı yayınlarla izleyiciyle buluştu. 45 katılımcı ile düzenlenen panel, workshop ve oturumları çeşitli kanallardan aynı anda verilen canlı yayınlarla 2 milyon 500 bin kişi izledi.

GastroAntep Hasat Günleri’nde yöresel oyunlar oynandı, daha sonra gerçekleşen fıstık hasadında ise Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gastronomi profesyonelleri, gurmeler, gastronomi yazarları ve protokol fıstık topladı, şire yaptı, kurutmalık biber ve patlıcan oyumuna katıldı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın katılımıyla hasat günleri devam etti.

ŞEFLERİN SUNUMLARI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Workshop serisinde Michelin yıldızı şeflerden; Claudio Chinali, Ruben Arnanz, Juan Jose Losada ve Charles Azar sunumlarıyla etkinliğe renk kattı.  Ayrıca ünlü Türk şeflerden Cüneyt Asan heyecanlı anlatımıyla Gaziantep’in yöresel kebabını kendi has üslubuyla hazırladı. Diğer yandan gastronomi şefi Ömür Akkor sektördeki başarı hikayesini izleyenlerle paylaştı.

PANELLERDE GAZİANTEP VE GASTRONOMİ MASAYA YATIRILDI

Gastronomi alanında yetkin isimlerin katıldığı “Gastronomide Kadın Girişimciliği”, “Gastronomide Yerel Coğrafya’nın Önemi”, “Gastroekonomi Perspektifinden Tarımsal Üretim”, “Otellerde Yöresel Yemek Günlerinin Turizme Katkısı”, “Gaziantep Mutfağı’nda Markalaşmanın Önemi”, “Bölgesel Ürünlerin Zincir Marketler Adaptasyonu” başlıklı panellerde ise yerellik ve yerel ürünler konuşuldu. Gastronomi turizmi üzerine fikirler beyan edilirken Gaziantep Mutfağı’nın potansiyeline değinildi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Gastronomi günleri fıstık hasadıyla başlıyor

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.