DOLAR

32,3755$% 0.15

EURO

35,0213% -0.17

STERLİN

40,9992£% 0.2

GRAM ALTIN

2.324,13%0,21

ÇEYREK ALTIN

4.000,00%-0,17

TAM ALTIN

16.100,00%0,56

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.139,38%0,65

BİTCOİN

2270686฿%-0.31161

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

“19 Mayıs destansı zaferlere ilham olmuştur”

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gazi Mustafa Atatürk ve silah arkadaşlarının, 101. yıl önce Samsun’da yaktığı kurtuluş meşalesinin, istiklal mücadelesinin ilk adımını oluşturduğunu kaydeden GTB Başkanları, mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919’da Bandırma vapuru ile Samsun'a çıkarak işgal kuvvetlerine karşı başlattığı milli mücadele, istiklal ve istikbal yolunda yönümüzü aydınlattığı gibi aynı zamanda kadim bir milletin genç cumhuriyetinin doğuşu için de milat olmuştur.  

Millî mücadelenin sembolü sayılan bu özel gün, tarihinde hiçbir zaman esareti kabul etmeyen, gerektiğinde vatanı ve bayrağı uğruna gözünü kırpmadan şehadete yürüyen necip milletimizin bağımsızlık yolunda geleceğini tayin ettiği gibi kurtuluş yolunda destansı zaferlerimizin de  ilham kaynağı olmuştur.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek olan sizlersiniz,” diyerek Türkiye Cumhuriyeti'ni koruma ve yaşatma görevini gençlerimize emanet etmiştir.  Bu sözler aynı amanda Atatürk’ün gençlerimize verdiği önemin ve güvenin de en önemli göstergesidir.

Genç bir nüfusa sahip olan ülkemizin en büyük zenginliği ve gücü, bizleri geleceğe taşıyacak gençlerimiz ve çocuklarımızdır. Genç dimağlarımızı ilmin ışığında, araştıran, üreten, sorgulayan, gelişime ve yeniklere açık, milli ve manevi değerlerine saygılı bireyler olarak yetiştirmek Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalmasını sağlayacaktır. Kahraman ecdadımızın azim, inanç ve kararlılıkla 101 yıl önce Samsun’da yaktığı kurtuluş meşalesi istiklal mücadelemize ışık tuttuğu gibi şimdide büyük ve güçlü Türkiye hedeflerimize yön vermekte. Bu hedeflerimize genç nesillerimizle birlikte kurutuluş savaşındaki yılmaz ruh ve inançla emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu vesileyle, bir asır önce bu özel ve anlamlı günü geleceğimizin teminatı gençlerimize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bayramını en içten duygularımızla kutluyoruz."

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

“19 Mayıs Türk milletinin özgürlük türküsünün ilk notasıdır”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.