DOLAR

32,3408$% 0.24

EURO

35,1064% -0.13

STERLİN

40,8470£% -0.45

GRAM ALTIN

2.308,92%1,39

ÇEYREK ALTIN

3.972,00%0,14

TAM ALTIN

15.887,00%0,15

ONS

2.221,21%1,22

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2286705฿%3.10181

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

19 Mayıs, Cumhuriyet tarihimizin miladıdır

Gaziantep Valisi Davut Gül, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’ da Samsun’a çıkışı millet olarak varlığımızı güçlendiren, umutlarımızı canlandıran, kaderimizi değiştiren, yolumuzu aydınlatan tarihi bir adımdır. Bu yönüyle 19 Mayıs, Cumhuriyet tarihimizin miladıdır” dedi.

19 Mayıs 1919'un 101. Yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutlandığını ifade eden Vali Gül yazılı mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Mustafa Kemal Atatürk'ün işgal altındaki vatan topraklarımızı kurtarmak ve bağımsızlığımızı ilan etmek adına Samsun'a ayak bastığı ve kurtuluş mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919'un 101. Yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün içinde bulunduğu şartlar karşısında, istiklal mücadelesini fiilen başlatmak ve yeni bir devletin kuruluş yolunda ilk adımı atmak amacıyla yola çıkarken, milletin bağımsızlık inancından, vatan sevgisinden, hür ve müstakil yaşama kararlılığından güç almıştır.

Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin birlik ve beraberliğinin, tüm unsurlarıyla bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Şüphesiz vatanın kurtarılması ve bağımsızlık yolunda büyük bedeller ödenmiş, güçlü bir geleceğin inşası için emsalsiz fedakarlıklar gösterilmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençliğe armağan edilen bu değerli emaneti yaşatmak ve korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençliğimiz başta olmak üzere hepimizin sorumluluğudur.

Sevgili Gençler;

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, en büyük eseri olarak gördüğü Cumhuriyeti, geleceğimizin teminatı olan siz gençlere emanet etti. Bu emanetin yüklediği yüksek sorumluluğun her zaman bilincinde olacağınıza inancımız tamdır.

Sizlerin, ideallerinin peşinden kararlılıkla giden, vatanını seven, ahlaklı, öz güvenli bireyler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur.  Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olduğunuzda özveriyle çalışmaya ve ülkemizi daha parlak yarınlara taşımaya hazır olmalısınız.

Sizleri seviyor, sizlere güveniyor ve sizlerle gurur duyuyoruz.

Korona virüs salgını nedeni ile tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de sağlık açısından dikkatli olmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Bugün dünyanın emsaline çok az rastladığı bir Pandemi ile mücadele ediyoruz. Kurtuluş Savaşı’nda yokluk içerisindeki milletimiz birlik beraberlik ruhuyla düşmana nasıl meydan okuyup kahramanlık destanı yazdıysa, bugünleri de aynı birlik ruhuyla gençlerimizin, sizlerin katkısıyla beraberce aşacağımıza olan inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve değerli Gaziantepli hemşehrilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, hepinize sevgilerimi sunuyorum”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

“Samsun’da yakılan meşale bağımsızlığın müjdecisi oldu”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.