DOLAR

32,5990$% 0.25

EURO

34,8158% 0.42

STERLİN

40,3824£% 0.56

GRAM ALTIN

2.411,72%-0,85

ÇEYREK ALTIN

4.076,00%-1,84

TAM ALTIN

16.254,00%-1,84

ONS

2.301,20%-1,10

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2154871฿%0.60321

a
alan18-kopya

19 Ekim Muhtarlar günü mesajları

19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla Gaziantep protokolü kutlama mesajları yayımladı.

GÜL,” MUHTARLAR VATANDAŞLA KAMU ARASINDAKİ KÖPRÜDÜR”

Gaziantep Valisi Davut Gül, demokrasinin ilk halkasını oluşturan muhtarların seçildikleri köy ve mahallelerinde ihtiyaç ve talepleri tespit ederek yapılacak kamu hizmetlerinin daha verimli bir şekilde yerine getirilmesinde önemli rol aldıklarını söyledi.

19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı resmi gazetede yayınlanan Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim günü "Muhtarlar Günü" olarak belirlendiğini ifade eden Vali Gül, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Demokrasimizin ilk halkasını oluşturan muhtarlarımız, seçilmiş oldukları Köy ve Mahallelerindeki ihtiyaç ve talepleri tespit ederek yapılacak olan Kamu Hizmetlerinin daha verimli bir şekilde yerine getirilmesi noktasında önemli bir görevi üstlenmektedirler. Ayrıca muhtarlar, vatandaşlarımızla kamu arasında köprü vazifesi görerek bizlere de yardımcı olmaktadırlar.

Özellikle pandemi döneminde filyasyon ekiplerinin yönlendirilmesi ve karantinada olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında muhtarlarımızın kurumlarımıza önemli katkıları olmuştur.

Bu vesileyle; köylerinde ve mahallelerinde yaşadığı her türlü sorunun çözüme kavuşması için fedakarca mücadele eden muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü yürekten kutluyor, sağlık ve mutluluk dolu bir ömür diliyorum”

 

TAHMAZOĞLU’NDAN MUHTARLAR GÜNÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Muhtarlar Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınlayarak muhtarların gününü kutladı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada her zaman muhtarlara kapısının sonuna kadar açık olduğunu belirterek, "Muhtarlar vatandaşla belediye arasında çok ciddi köprü vazifesi görüyor. Muhtarlarımız vatandaşlarımızın ailesinden biri gibidir. Muhtarlık, fedakarlık ve sevgi gerektiren zor bir görevdir ve muhtarlarımız da bu zorlu görevi büyük bir özveri ve meşakkatle yerine getirmektedirler. Muhtarlık, en kaliteli hizmetin en hızlı bir şekilde halkımıza ulaştırılmasında en önemli mihenk taşlarından bir tanesidir. Biz de Şahinbey Belediyesi olarak muhtarlarımıza hak ettiği değeri vermekte, halka hizmet yolunda tüm mahalle muhtarlarımızla diyalogumuzu sürdürmekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü yürekten kutlarken, halkımıza hizmet yolunda her zaman muhtarlarımızla birlikte yürüyeceğimizi bir kez daha yineliyorum" dedi.

FADILOĞLU 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 19 Ekim ‘Muhtarlar Günü’ dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Başkan Fadıloğlu, "‘Önce insan’ diyerek devlet ile vatandaş arasında köprü vazifesi gören muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik etti.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, "Geçmişi 1829 yılına dayanan muhtarlık müessesesi, ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır. Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapmaktadırlar. Vatandaşlarımıza hizmet yolunda muhtarlarımızı belediyemizin gören gözü, vatandaşa uzanan hizmet eli olarak görüyor ve önemli bir vazifeyi yerine getirdiklerine inanıyoruz. Halkımızın iyi ve kötü gününde her zaman yanında olan muhtarlarımız, bir yandan da istek, şikayet ve önerileri yetkili makamlara ileterek çözüme kavuşması noktasında kilit bir rol oynarlar. Değerli muhtarlarımızın, vatandaşlarımıza hizmet noktasında bizlere ulaştıracakları ihtiyaç ve beklentileri önemsiyor, vatandaşlarımıza sunulan kamu hizmetlerinin etkin, verimli, aksamadan, birlikte hareket ederek, uyum ve iş birliği içerisinde yürütülmesine büyük özen gösteriyoruz. ‘Önce insan’ diyerek bir gönül köprüsü vazifesi gören bütün muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum. Tüm muhtarlarımıza; sağlıklı, huzurlu, mutlu bir ömür diliyorum” ifadelerini kullandı.

KILIÇ’TAN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, 19 Ekim Muhtarlar günü münasebetiyle mesaj yayımladı.

Muhtarların, yerel yönetimler ile vatandaş arasında köprü vazifesi gördüklerinin altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, mesajında “Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil etmektedir” ifadelerini kullandı. Başkan Kılıç'ın mesajında, "Halkımızla aramızda gönül köprüsü kuran, çözüm ortaklarımız, Devleti ve milleti temsil noktasında önemli görevler üstlenen, mesai ve yol arkadaşı olarak gördüğümüz, hep birlikte aynı emek ve sabır ile çalıştığımız kıymetli Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum. Muhtarlarımız, demokrasinin her zaman çekirdeği olmuşlardır. Dmkrsi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık teşkilatı, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, Devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde Devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla Devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Mahalle sakinleri ile devlet kurumları arasında aracı rol oynayan, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getiren muhtarlarımız, her türlü takdiri ve şükran duygularımızı hak etmektedirler. Muhtarlarımızla göreve geldiğimiz günden bu yana Oğuzelimiz için omuz omuza mücadele ediyoruz. Devletimizin bizlere sunduğu imkanları bizlerde muhtarlarımızla birlikte vatandaşımıza hizmet olarak sunmaya gayret gösteriyoruz. Oğuzeli Belediyesi olarak mahalle muhtarlarımız ile birlikte en yüksek düzeyde istişare ve iş birliği içinde çalışmalarımız devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, ilçemizin 91 mahallesinde vatandaşlarımızın sorunlarını bize ileten, vatandaşlarımız ile aramızda köprü vazifesi gören, mahallelerimizin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapmaya çalışan kıymetli muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü kutluyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerine de yer verdi.

ZEYBEK, “MUHTARLAR MİLLETİN ELİ, GÖZÜ, KULAĞI”

Gaziantep İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, 19 Ekim Muhtarlar gününü kutlayarak, muhtarların, milletin eli, gözü ve kulağı olduğunu belirtti.

Zeybek yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlarımız, milletimizin eli, gözü kulağı konumunda olup, bulunduğu mahallelerde ve köylerde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte, halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.

Emniyet Teşkilatı olarak her zaman görüş alışverişinde bulunduğumuz Muhtarlarımız, asayiş ve güvenlik konularında, huzur ortamının devamının sağlanması için vatandaşlarımızın taleplerinin iletilmesi noktasında bizlere destek olmaktadır.

Halkımızın huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmeleri için kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gören tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü`nü kutluyor sağlık, mutluluk ve görevlerinde başarılar diliyorum”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

En güzel imzayı Gazi şehrin geleceğine atıyoruz

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.